Hroznový mošt a hroznové želé – Regionální potravina, Zlatá chuť jižní Moravy

Hroznový mošt a hroznové želé – Regionální potravina, Zlatá chuť jižní Moravy

  • Autor příspěvku

Ve Vinařství Karlík se zabýváme nejen výrobou kvalitních a poctivých moravských vín z hroznů vypěstovaných na vlastní vinici, ale z části čerstvé vylisované šťávy při sklizni vyrábíme 100% přírodní hroznový mošt a hroznové želé. Tyto naše výrobky byly oceněny známkou Regionální potravina Jihomoravského kraje, Chuť jižní Moravy a Zlatá chuť jižní Moravy.

 

Hroznový mošt je 100% přírodní šťáva bez přídavku cukru, umělých sladidel, barviv, konzervantů či jiných aditiv. Hroznový mošt tvoří součást nabídky Vinařství Karlík v Penzionu Šardice jako jihomoravská krajová specialita s důrazem na lokální původ hroznů a šetrný způsob obhospodařování vinice.

Hroznové želé je zajímavou chuťovou obmněnou nejen džemů/marmelád, ale zároveň je i gurmánskou specialitou na palačinky, lívance, na krekry, do zmrzlin, tvarohových a jogurtových dezertů,  k ochucení chutney a podobných typů sals a je ideální chuťovou kombinací k různým druhům sýrů, k játrovým paštikám, ke zvěřině (místo brusinek) apod. Výrobek neobsahuje žádné jiné ovocné šťávy (např. jablečnou), čímž nedochází ke zkreslování senzorických vlastností tohoto výrobku.