Naše vína

Výroba vín začíná zvolením optimálního postupu pro danou odrůdu a typ vína.
Používáme rychlého lisování pro udržení kvality moštu. Poté následuje odkalení pro odstranění nežádoucího kalu. Dalším krokem je zakvašení moštu a řízení teploty při kvašení.

Při výrobě červených vín používáme systém míchání rmutu v otevřených nádobách nebo víno vyrábíme ve vinifikátoru. Pak víno stáčíme do sudů. Část sudů je typu barrique, v nichž víno zraje. Následně se školí a lahvuje.


Bílá vína – zrající v nerezových a keramických nádobách

Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Moravský muškát, Sauvignon, Müller Thurgau, Pálava, Hibernal a Souvignier gris.

Červená vína – zrající v akátových sudech a sudech barrique

Rulandské modré, Zweigeltrebe, Frankovka, Dornfelder a Blauburger.


Specialita – Rozinkové (slámové) víno

Speciální archívní edice rozinkového vína odrůdy Chardonnay 2016. Toto víno je vyrobeno z výběrových hroznů sklízených ručně, uložených v jedné vrstvě na slámě po dobu 4 měsíců. Po přirozeném vysokém úbytku vody jsme ze vzniklých rozinek pomalu lisovali hustý nektar a po dalších několika měsících pečlivé práce jsme pro vás nalahvovali tuto jedinečnou a originální specialitu našeho vinařství.

Více informací  a fotogalerie výroby zde.